ANKÜ Kodlama

ANKÜ KODLAMA KULÜBÜ

Okulumuz STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematichs) eğitim yaklaşımı çerçevesinde kurulan kulübümüz, çarşamba ve cuma günleri saat 16.30-18.00 saatleri arasında ortaokul bilgisayar laboratuvarında yapılmaktadır.

KODLAMA NEDİR?

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

AMACIMIZ

Temel amacımız, çocuklarda bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmektir. Günlük hayatta kullanılan elektronik aletleri ve teknolojiyi sadece kullanmak değil, aynı zamanda nasıl çalıştıklarını anlamaları ve kendilerininde yapabilmelerini sağlamaktır.

NEDEN BU KULÜBE KATILMALIYIM?

Küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor. Kodlama bilen bir çocuk bilgisayarları, bilgisayarlı makineleri programlayarak onlara istediği işleri yaptırabilir, bu cihazlara yeni özellikler, görevler ekleyebilir.

Bugünün çocuklarının büyüdüklerinde, uzun zamandır depolanan ‘büyük veri’ ile uğraşması ve her alanda doğru kararlar verebilmek için o büyük veriyi analiz edip anlamlı sonuçlara ulaşması gerekiyor. Büyük veriyle uğraşmasını beklediğimiz yakın geleceğin yetişkinlerinin sahip olması gereken en önemli zihinsel araçlardan birisi, kodlama ve onun getireceği algoritmik (sistematik) düşünme becerisi olacaktır. Bir anlamda, kodlama becerisi çocuklarımıza etraflarını saran bilgisayarlı makinelerle ve büyük veri yığınları ile iletişime geçmelerini, onlara ne yapmaları gerektiğini emredebilmelerini ve onlardan gelen sinyalleri anlayabilmelerini sağlayacak yeni bir ‘dil’ becerisi olacaktır.

Bu üst düzey becerileri gerçekleştirmek, değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlamak, yeni ürünler ortaya koymak için çocukların erken yaşta kodlama ile tanışması onlara yapılacak en büyük iyiliklerden biridir.

KODLAMA KULÜBÜNDE NELER YAPIYORUZ?

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ (ARDUİNO İLE PROGRAMLAMA)

Atölyenin amacı çocukların robotik ve kodlama dünyasına giriş yapmalarını sağlarken, onların kodlamanın temel kurallarını öğrenmeleridir.

Bu atölyeler sayesinde çocuklarımız hem eğlenecek hem öğrenecekler.

• Yaratıcılığını teknoloji kullanarak ifade edebilecek,
  • Robotların birleştirilmesi ve robotlara program yükleme için gerekli kurulumları yapabilecek,
  • Robotun temel parçalarından olan algılayıcı ve denetimcinin görevleri açıklanarak robotlarda bu bileşenlerin nasıl kullanılabileceğini uygulamalar ile görebilecek,
  • Algoritma kurma mantığını uygulamalı olarak deneyecek,
  • Temel robot kit bileşenlerine ilave gelişmiş yetenekleri uygulamalı olarak ekleyebilecek.
  •  Problem Çözme becerilerini kullanarak akış diyagramları hazırlayacak,
  • Çalışır robot tasarımları için Mantıksal Düşünme Becerilerinizi harekete geçirecek,
  • Görevleri tamamlamak için Analitik Düşünme Becerilerini kullanacak,
  • Yön, koordinat, fiziksel büyüklükleri Gerçek Hayat Problemi olarak tanıyacak,

Eğitim setlerimizle gelişmiş robot modellerini Kolaylık tasarlayacak, Üst Düzey Düşünme Becerilerini kullanarak yeni ve özgün robot tasarımları geliştireceksiniz.