Öğrenci Kulüplerimiz

Okulumuzda MEB’in Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği uyarınca ders dışı etkinlikler düzenlenmektedir. Okulumuz rehberlik birimi öğrencilerimizi kendi seçimleri, istek ve yeteneklerine göre etkinliklere yönlendirme çalışmaları yapmaktadır. Öğrencilerimiz etkinliklerini belirlemek için sene başında kendilerine sunulan ve tanıtılan etkinlikler arasından 4 tercih yaparlar ve bu tercihlerden birine yerleştirilirler.

Amacımız, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek, var olan becerilerini doğru yönlendirmek ve geliştirmek, onların kendilerini gerçekleştirme süreçlerine katkıda bulunmaktır. Öğrencilerimize haftada bir saat etkinlik saati uygulanmaktadır. Öğrencilerin sosyal etkinlik çalışmalarında en az bir danışman öğretmenleri bulunmaktadır.

Okulumuzda her öğrencinin en az 15 saat sürekli bir sosyal etkinlik projesinde çalışması gerekmektedir. Öğrenciler, sosyal etkinliklerine uygun toplum hizmeti uygulamaları yaparak bu çalışmalarını gerçekleştirirler. Örneğin huzur evlerini ziyaret edip yaşlılara hizmet ederek, ihtiyacı olan okullara kitap yollama kampanyaları, sağlıkla ilgili derneklere yardım kampanyaları düzenleyerek çalışmalarını gerçekleştirirler.

Öğrencilerimiz için yapılan sosyal etkinlikler sanat (müzik, resim, seramik) spor (futbol, basketbol, masa tenisi, bilardo) sosyal hizmet ve yaratıcılık alanlarında toplanmıştır. Sosyal etkinlik çalışmalarımız ile ders dışı etkinliklere önem vererek öğrencilerimizin yetenek ve kişiliklerinin gelişmesine olumlu katkılarda bulunmak amaçlanmaktadır.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL ANADOLU ve FEN LİSESİ

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ÖĞRENCİ KULÜPLERİ

KULÜP ADI