Bilim Şenliği

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesinin geleneksel olarak her yıl öğretmenlerinin rehberliğinde düzenlediği Bilim Şenliği, öğrencilerin merak ve ilgilerini bilime ve bilimsel yöntemlere çekerek onların soru sormalarına, tahminlerde bulunup kurduğu hipotezleri deneylerle ve gözlemlerle incelemelerine imkân vermektedir. Temel amacımız 21. yüzyıl becerileri çerçevesinde iş birliği içindeki grup çalışmalarıyla elde ettiği sonuçları yorumlayabilen, çıkarımlarda bulunarak problemlere çözüm üretebilen ve çalışmalarını ve bulgularını başkalarına ifade edebilen geleceğin bilim insanlarını yetiştirmektir. Öğrenciler etkinlik kapsamında bir yandan bilimsel okuryazarlıklarını geliştirirken bir yandan da kendilerine olan güvenlerini artırarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunurlar.

Etkinliğin en son örneği olan 16. Bilim şenliği, 28 Mart Çarşamba günü FKB zümresinin hazırladığı ‘İÇİMİZDEKİ BİLİM İNSANLARI’ temasıyla gerçekleştirildi. Şenlikte 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimizin hazırladığı 102 projeden 32 tanesi jüri önüne çıkmaya hak kazandı. İçlerindeki bilim insanlarını keşfetmeye çalışan öğrencilerimiz birbirinden ilginç ve yaratıcı projeleriyle katılımcılardan büyük beğeni topladı. Ankara Üniversitesinin değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Bekir Sıtkı KANDEMİR ve Prof. Dr. Satılmış ATAĞ fizik jürisi, Prof. Dr. Oya BOZDAĞ DÜNDAR Kimya jürisi, Prof. Dr. Duygu ÖZEL DEMİRALP ise biyoloji jürisi oldular. Kendilerine şenliğimize verdikleri destek öğrencilerimize verdikleri moral ve olumlu bilimsel yönlendirmelerden dolayı çok teşekkür ederiz.

‘’Dünyada her şey için, yaşam için, başarı için en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir.’’