“26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMIMIZ, KUTLU OLSUN!”

Bu içerik 26.09.2022 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

26 Eylül Türk Dil Bayramı, ANKÜ Özel Anadolu-Fen Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin hazırladığı etkinlikle 26 Eylül Pazartesi günü okulumuzda kutlandı. Konuşma, şiir ve sunularla Türk dilinin tarihi süreci ve bugünkü durumu hakkında bilgi verildi. 10.sınıf öğrencilerimiz arasında “Türkçe Yetenek” yarışması düzenlendi. Öğrencilerimizin Türk Dili ve Edebiyatı dersinde öğrendikleri konuların eğlenceli bir şekilde harmanlandığı yarışma oldukça zevkli ve çetin geçti. Yunus Emre, Ahmet Yesevi, Ural-Altay, Kaşgarlı Mahmut, Karamanoğlu Mehmet Bey grup adlarıyla her sınıfı temsilen üç öğrencimiz görev almıştır. Türkçe Yetenek Yarışmasını; 10-FEN Ural –Altay Grubundan Eda Isır, Irmak Özseven, Elif Deniz Vural adlı grubumuz öğrencilerimiz kazanmıştır. Emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Zümremize ve Sevgili Öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.
Saygılarımızla…