HBEC (High School BEST Engineering Competition) Liseler Arası Mühendislik Yarışması

Bu içerik 23.03.2022 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

9 Mart 2022 Cumartesi günü Avrupa’nın en iyi mühendislerini seçmeyi amaçlayan yarışmanın 1. Aşaması okulumuz spor salonunda 20 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Dörder kişilik takımlar halinde yarışan yarışmacılardan Tasarım Bölümü, kendilerine yarışma anında verilen problemi kısa bir süre içinde sınırlı malzemeler ile çözmeye, Vaka Analizi Bölümü kendilerine verilen doğal afetin ilk 24 saatlik eylem planını tüm çerçeveleri ile  hazırlamaya  çalıştılar.

“Aktifler Grubu” Tasarım Bölümünün, “Sherlock Holmes Grubu” Vaka Analizi Bölümünün birincisi olarak okulumuzu 26 Mart 2022 Cumartesi günü ODTÜ kampüsünde gerçekleşecek Ankara’nın  en iyi mühendisleri yarışmasında temsil etmeye hak kazanmıştır. Öğrencilerimizi kutlar başarılar dileriz.