ANKÜ ÖZEL ANADOLU LİSESİ NASA’DA

Okul Müdürü Mustafa ÖZDEMİR ve Fen Bilimleri Zümre Başkanı Fizik Öğretmeni Ayşegül ERTUNÇ rehberliğinde 16 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Sertifikalı NASA Eğitim Gezisi; Bilim, Sanat, Kültür, Spor ve Eğlence programları başarıyla gerçekleştirilmiştir.

NASA Eğitimi

Astrofizikçi deneyimli astronot J.David Barteo öğrencilerimize “Uzay çalışmalarının tarihçesi” hakkında konferans verdi. Ardından iki gruba ayrılan öğrenciler astronot kıyafetlerinde kullanılan malzemeler ve uzay yiyecekleri hakkında brifing aldı. Uzay mekiğinin fırlatılma prensibi hakkında simülasyon izleyen öğrencilerimiz verilen koordinatlara uzay mekiğini indirme görevine katıldı. İki gruptan da bu görevde en yüksek puanı alan öğrenciler önderliğinde tüm öğrenciler ikinci göreve hazırlandı. Bu görev uzay mekiği fırlatma, yörüngeye oturtma, uzaya uydu bırakma ve uzay mekiğini geri indirme basamaklarını kapsamaktadır. Öğrencilerimiz bu görevleri başarıyla tamamlamışlardır.

Ardından eğitimin uygulama bölümüne geçildi. Burada astronotlara verilen eğitimlerden “Yerçekimsiz Ortamda Tırmanış” ve “Çok Yörüngeli Eğitim Aracı” aktivitelerine katıldılar. Teorik ve uygulamalı eğitimleri gün sonunda tamamlayan tüm ANKÜ öğrencileri sertifikalarını aldılar.

NASA’ ya ait Kenndy Space Center Sergi alanında

1-Uzay araçlarının tarihçesi simülasyonu

2-Uzaya fırlatılan Atlantis Uzay mekiğinin bulunduğu sergi alanının gezilmesi ve fırlatma simülasyonu

3-Fırlatma deneyi simülasyonu

4-Apollo uzay programının bulunduğu dev hangarın ve müzenin gezilmesi

5-Ay’ a iniş simülasyonu

6-Mars’ta yapılan çalışmalarda gelinen son nokta ile ilgili konferans

7-Cape Carnaval hava üssü rehber eşliğinde otobüs ile gezildi.

Öğrencilerin aldıkları görevlerde yaptıkları mühendislik çalışmaları, izlenen simülasyonlar, alınan brifing ve konferanslar hayat boyu unutamayacakları deneyimler kazanmalarına ve uzay bilimine karşı bakış açılarının değişmesine neden olmuştur.

Bu muhteşem gezinin düzenlenmesi sağlayan FKB zümremize ve Gezi Kulübümüze teşekkür ederiz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi