“Su nakış tutmaz diyen beri gelsin.” Hz. Mevlana

Bu içerik 13.04.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu Lisesi; Ankara Üniversitesi Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanlığı ebru atölyelerinde kimyager ve sanatçı Esengül Boyacıoğlu ile ebru çalışması yaptılar. Okulumuzda gerçekleşen Disiplinler Arası Yaklaşım çalışmaları kapsamında gerçekleşen ve öğrencilerimizin el becerilerini sergiledikleri atölye çalışmalarında; Geleneksel Türk El Sanatlarımızın sınıflandırılmasını ve moleküllerin şekillerine bağlı olarak polar-apolar çözeltileri konularında bilgi edindiler. Renklerin suda dansı olan Ebru Sanatı çalışmasında; öğrencilerimiz, ebru yapımında kullanılan malzemeleri(kitre, öd, toprak boya, neft, tekne, çeşitli tarak ve biz…), ebru çeşitlerini(şal, battal, bülbül yuvası, taraklı, serpme, çiçekli…), ebru sanatının kullanım alanlarını(kitap süsleme, ciltçilikte yan süsleme, mahfaza…)ve ebru sanatının tarihçesini öğrendiler. Keyifli bir atölye uygulama çalışmasından sonra ebru sanatı sergisini gezdiler.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi