SEÇMELİ DERSLERLE ALANA YÖNLENDİRME VE ANNE BABAYA DÜŞEN GÖREVLER

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

10.sınıf öğrencilerimiz dönem sonunda 11.sınıf için yönelecek oldukları alana uygun dersleri seçecek oldukları için bu konuda ayrıntılı sunum gerçekleştirdi. Sunum başlıklarını; ders seçimi nedir?, ders seçiminin önemi, ders-alan seçiminde dikkat edilecek konular, seçmeli dersler nelerdir?, okulumuzdaki seçmeli dersler, fen bilimleri için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları, Türkçe-matematik için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları, sosyal bilimler için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları, yabancı dil için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları, ders-alan seçimini etkileyen faktörler ve anne-babaya düşen görevler olarak sıralayabiliriz.

Sunumun devamında Ölçme Değerlendirme Uzmanı Hüseyin Tunç, ders seçim sürecinin ne zaman başladığı ve nasıl yapıldığı konusunda bilgi aktarımında bulunmuştur.