Pi Gününü Büyük Bir Coşkuyla Kutladık

Bu içerik 15.03.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuzda da her yıl 14 Mart tarihinde Pi Sayısına dikkat çeken etkinlikler yapılmaktadır. Bu etkinliklerde amaç, matematiğin bu en ünlü sabitini biraz daha yakından tanıyabilmek, bu yolla öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini dinamik tutabilmek ve matematik kültürlerini artırabilmektir.

Bu yıl öğrencilerimiz; okulumuzu Pi sayısının estetik formlarıyla donattılar, Pi sayısına yazılmış bir şarkıyı dansları eşliğinde sergilediler,  Pi sayısını en fazla basamakta söyleyebilme yarışmasına katıldılar. Bu yarışmada 5. sınıflarımızdan Eda Isır Pi sayısının ilk 99 basamağını, 6. sınıflarımızdan Baybars Ünlüsoy ilk 102 basamağını doğru söyleyerek birinci olmuşlardır.

Bu eğlenceli Pi gününde öğrencilerimiz, hazırladıkları özel Pi Gösterisinde, Pi sayısının basamakları arasında eşitlik, adalet, özgürlük, barış, dayanışma, empati, dürüstlük ve iyilik gibi evrensel değerlerin şifrelerini bulup bize gösterdiler.