PEMBE KÖŞK GEZİSİ

Bu içerik 30.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

9 Kasım 2016 tarihinde 11/D sınıfı ile Pembe Köşk gezisi yapılmıştır. Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin önderlerinden olan İsmet İnönü’nün 48 yıl boyunca yaşadığı evi ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde İsmet İnönü ve ailesinin yaşamına ait önemli olan eşyalar incelenmiş ve öğrencilerimiz bir bakıma tarihi soluyarak, Cumhuriyet’in kurulduğu döneme yolculuk yaptılar. Bu yolculuk sırasında öğrencilerimiz Cumhuriyet’in ilk balosunun, ilk konserlerinin, ilk sergilerinin olduğu salonu gezdi. İsmet Paşa’nın madalyaları, Atatürk’ün İsmet Paşa’ya yeni alfabemiz ile yazdığı ilk mektubu gördüler. Pembe Köşk gezisi sırasında öğrencilerde tarihe karşı daha fazla bir ilgi uyandı. Öğrencilerimiz müze ziyareti konusunda bilgilendi. Bu aktivite ile öğrencilerimizde tarih bilinci daha da gelişti, tarihsel mekanları algılamada ve tarihsel değişimleri kavramada önemli kazanımlar elde ettiler. Bu sonuçlar açısından bakıldığında Pembe Köşk gezisi, Cumhuriyetimizin kurucularından olan ve 2. Cumhurbaşkanımız olan İsmet İnönü’nün daha iyi anlaşılmasına ve tarihsel bütünlüğün daha iyi kavranmasına yardımcı olmuştur.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi