“Matematiği Eğlenerek Öğreniyorum”

Bu içerik 16.05.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Türkiye genelinde birçok şehirden farklı okul ve farklı yaş gruplarıyla çalışan matematik öğretmenleri’ni bir araya getirerek, karşılıklı paylaşımda bulunmalarını, yardımsever, işbirlikçi, pozitif bir ortam da Matematik dersini etkinlikler, oyunlar, değişik aktivitelerle zevkli hale getirerek Öğrencilerde yapabiliyorum duygusu oluşturup öğrenmeyi en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Böylece Matematik dersinde başarıyı artırarak, matematiğe karşı öğrencilerde olumlu tutum geliştirerek. Twinspacede diğer okullarca yapılan etkinlikleri görerek fikir alışverişinde bulunup güzel örneklerin paylaşılması sağlanıyor.

Proje  kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikler

1. Pi Günü Etkinlikleri ve Pi günü panosu
  2. Üçgenler konusunda

-Pergel cetvel ile üçgen çizimmi

– Origami tekniği ile üçgenin yardımcı elemanlarının gösterilmesi

– Geo-gebra programını kullanarak üçgen çizimi

1. 3. Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu Lisesi   (ANKÜ) ve  Rize Hasan Kemal Yardımcı Mesleki VE Teknik Anadolu Lisesi okulları arasında 10. Sınıf öğrencileri online ortamda tanışmışlardır.
  2. Sınıf öğrencileri ile polinomlar konusunu içeren Kahoout etkinliği (Web 02 Aracı) yapılmıştır.
  3. 4. Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu Lisesi   (ANKÜ) ve  Rize Hemşin Anadolu Lisesi okulları arasında 9. Sınıf öğrencileri online ortamda tanışmışlardır.
  4. sınıf öğrencileri ile aynı zamanda üçgenler konusu ile ilgili kahoout etkinliği yapılmıştır.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi