Etwinning projesi ile tarihimizi ve kültürümüzü öğreniyoruz

Bu içerik 29.11.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Etwinning; Avrupa’daki okullar için kurulmuş, tüm Avrupa’daki öğretmenlerin bilgi paylaşımını ve güvenli sanal ortamda tecrübe edinmelerini amaçlayan, ortak eğitim projeleri ve öğretim yöntemlerini geliştirmeyi hedefleyen bir oluşumdur. Bilişim teknolojilerini öğrenme ortamlarında en iyi şekilde kullanmayı amaç edinen okulumuzda da bu yıl bir etwinning projesi yürütülmektedir.  2. Sınıf düzeyindeki bir grup öğrenciyle birlikte yürütülen “Tarihim Kültürüm Mirasım” adlı projenin çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Proje içerisinde yer alan “Şehrimizin Tarihi Yerlerini Tanıyalım” temasında Anıtkabir, I. ve II. Meclis (Kurtuluş ve Cumhuriyet Müzeleri) gezileri yapılmıştır.

“Sevgi” değeri kapsamında ise ‘Hayvanları Koruma Günü’ etkinliği yapılmış ve öğrencilerimiz kendi elleriyle proje logosu hazırlama çalışmaları yapmıştır. “Saygı” değeri çerçevesinde de 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri düzenlenmiştir. Yıl sonuna kadar sürecek olan proje ile öğrencilerimize hem kendi tarihi ve kültürel miraslarımızı öğretmeyi hem de diğer proje ortaklarının çalışmalarıyla farklı kültür varlıklarından haberdar etmeyi amaçlıyoruz.