Erimtan Müze Gezisi

Bu içerik 07.03.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Modern müzecilik anlayışının bir örneği olan Erimtan Müzesi’nde keyifli bir gün geçiren öğrencilerimiz arkeoloji ve sanat tarihi konularında bilgi aldılar. Görsel sanatlar dersi kapsamında gidilen müze içinde; Kültepe tabletleri, Urartu kemerleri, Roma camları, Bizans damga mühürleri, Roma ve Helenistik döneme ait sikkelerin yanında çeşitli dönemlere ait canlandırmalar bulunmaktadır.

Eski Anadolu ve Mezopotamya uygarlıkları ve yazının ortaya çıkışını odağına alan bir müze gezisi yapan öğrencilerimize; tarih boyunca farklı medeniyetler tarafından kullanılmış olan alfabeler ve yazı yazmada kullanılmış olan nesne ve eserler (kil tabletler, bal mumu tabletleri, papirüs, parşömen vb.) gösterildi. öğrencilerimiz daha sonra atölyeye çalışmasında, kil çamurunu kullanarak kendi tabletlerini hazırladılar ve bu tabletlerin üzerine istedikleri bir antik alfabeyi kullanarak bir mektup örneği yazdılar.