DR. TÜLAY ÜSTÜNDAĞ İLE YARATICI DRAMA VE ÇOCUK EDEBİYATI

Bu içerik 15.03.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

5. sınıf ortaokul öğrencileri Türkçe öğretmenleri eşliğinde Yaratıcı Drama eğitmeni ve öğretmen Dr. Tülay Üstündağ ile Müzecik Elma Yayınevi’nde “Çellodan Ansiklopediye, Şapka Evinden Çocuklara” adı atölye çalışmasını gerçekleştirmiştir.

Yazarımız atölye çalışmasında, öğrencilerimizle üç çocuk kitabında yer alan konuların canlandırmasını yapmıştır. Birbirinden güzel kitapların canlandırmasını yapan öğrencilerimizde “tema ve kavramlara merak”, “problem çözme”, “çok boyutlu düşünme”, “kendine güven”, “okuma heyecanı duyma” gibi pek çok kazanımın da edinmesi sağlanmıştır.

Keyifli ve bir o kadar da yaratıcı etkinliğin sonunda öğrenciler, canlandırdıkları kitapların neler olduğunu öğrendiklerinde şaşırmış, merak etmiş ve okumak için heyecanlanmışlardır.

Öğrencilerimizde çocuk kitaplarına karşı farklı bir bakış açısı kazandıran Dr. Tülay Üstündağ’a bu güzel atölye çalışması için teşekkür ederiz.