‘DİSCOVERY WİTH STEAM’ Adlı Etwinning Projesi

Bu içerik 15.06.2021 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak Avrupa Komisyonun öğrenme programının ana hareketi olarak başlatılan e-twinning kapsamında hem Türk hem de yabancı okul ortaklarıyla işbirliği içerisinde yürütülen ‘DİSCOVERY WİTH STEAM’ adlı etwinning projesi içerinde yer almaktayız.

Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 Eğitim ve Öğretim vizyonunun hedeflerinden biri de STEAM eğitiminin yaygınlaştırılmasıdır. Bizde bu projede yer alarak Avrupa Birliği 2020 eğitim stratejisinin hedefleri doğrultusunda, “Eğitim ve öğretimin kalitesini ve verimliliğini artırmak, eğitim ve öğretimin tüm aşamalarında girişimcilik de dahil olmak üzere yaratıcılığı ve yeniliği teşvik ederek STEAM çalışmalarını Avrupa daki öğrenciler ile ortak etkinliklerde yer alarak öğrencilerimize yeni yaklaşımlar kazandırmak istiyoruz.
Bu proje kapsamında yapılan etkinlikler 10. Sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirilmiştir.
Yapılan etkinliklerin ürünlerinden bazı örnekler aşağıda verilmiştir.

1. SCIENTIX ve Eropean Scoolnet portalında STEM Dıscovery Campaıgn 2021 etkinliklerine Karbon Ayak İzi Hesaplaması ve Doğayı nasıl koruruz etkinliği ile yer aldık.
2. ODTÜ BİLGE İŞ sisteminin verdiği online Autodesk 123 eğitimine katılarak sertifikalarımızı aldık ve TINKERCAD programında tasarımlar yaptık. Bu proje kapsamında diğer okullar ile ortak ürün olarak Satranç takımı tasarladık
3. CODEWEEK haftasında proje etkinliğimiz ile katıldık, öğrencilerimiz buradan da sertifikalarını aldılar.
4. Ekran bağımlılığı, internetin bilinçli kullanımı, internette doğru ve güvenilir bilgiye erişim, siber zorbalık alanında devletin 1 milyon yazılımcı projesi ve UDEMY platformundan eğitimlere katılarak sertifikalarımızı aldık.
5. STEM etkinlikleri ile öğretim sistemimize katkılar sağladık. Bunlara örnek dönme dolap etkinliği, köprü tasarımı, ebru gibi etkinlikler…
6. Bu projede kendi raoyo programımızı yaptık
7. Katıldığımız eğitimler ile Animasyon kullanarak çizgi filim yapmayı öğrendik.

Book titled 'untitled'Read this book made on StoryJumper

Book titled 'Media Literacy and Disinformation( Integration of media design processes in science, technology, engineering, and mathematics (S'Read this book made on StoryJumper