“DİLİMİZ, KİMLİĞİMİZDİR! “

Bu içerik 26.09.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları Özel Anadolu- Fen Lisesi öğrencileri 26 Eylül “Türkçenin” Dil Bayramı’nı dikkat çeken bir etkinlikle kutladılar.

Öğrencilerimiz, günümüzde dünya dillerinin yaşadığı sorunları ve kendilerini korumak için hangi yöntemlere başvurduklarını güzel bir söyleşiyle dile getirdiler. Okulumuzda okutulan Almanca-Fransızca- Korece-İngilizcenin ve Türkçemizin karşılaştırıldığı bilgi şöleninde on konuşmacı öğrencimiz, arkadaşlarına bu dillerin özelliklerini ve kendilerini koruma konusunda günümüzde nasıl önlemler aldıklarını anlattılar.

Dünya dilleri ve Türkçemizin çeşitli yönlerden karşılaştırıldığı bu etkinliği hazırlayan öğrencilerimizle Türk Dili ve Edebiyatı Zümremize çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla…