DERS SEÇİM SÜRECİ

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

10. sınıf velilerimize yönelik olarak yaptığımız “Ders Seçim Süreci ” konulu sunum 10. sınıf öğrencilerimiz için de PDR Uzmanı Mehri Gül Tiryaki tarafından gerçekleştirildi. Sunumda; ders seçiminin önemi, ders seçiminde dikkat edilmesi gereken konu başlıkları, ders seçimini etkileyen faktörlerin neler olduğu, ilgi-yetenek kavramları, okulumuzdaki seçmeli derslerin neler olduğu, fen bilimleri için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları, Türkçe-matematik için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları, sosyal bilimler için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları, yabancı dil için gerekli ilgiler-yetenekler ve lisans programları konularında açıklamalarda bulundu. Öğrencilere, 2015 lisans programları ve özel yetenekle alan bölümlerin yazılı olduğu bilgi kâğıtları dağıtıldı.

Sunumun devamında Ölçme Değerlendirme Uzmanı Hüseyin Tunç, ders seçim sürecinin ne zaman başladığı ve nasıl yapıldığı konularına açıklama getirdi.