Çanakkale Gezisi

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

30 Nisan sabahı saat 07.00’da başlayan gezimizin asıl amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal’in önderlik sınavını başarıyla verdiği Çanakkale direnişinin 100. yılını anma ve şehitlikleri ziyarettir.

Gezimizin ilk durağı olan Asos Tarihi Harabeleri’nin ardından otele yerleşen öğrencilerimiz 2.gün önce Truva Antik Kenti’ni ardından Gelibolu Yarımadası’na geçerek Çanakkale şehitlikleri ziyaret etmiştir.

Çanakkale dönüşünde Güre’deki termal otelde konaklayan gezi grubumuz 3.gün Kaz Dağları’nda Pınarbaşı piknik alanı gezisinin ardından Bursa ilimizin Ulu Cami, tarihi türbeleri ve tarihi kent Cumalıkızık’ı gezmişler ve gece saat 23.00 da Ankara’ya dönmüşlerdir. Öğrencilerimizin hepsinden çok olumlu değerlendirilmeler alınmış ve yine bir gezide buluşma isteği dile getirilmiştir. Gezi boyunca okulumuz öğrencilerinin olgun ve olumlu davranışları hem tur sorumluları tarafından takdir edilmiş hem de öğrenmenler tarafından gözlenmiştir.