ANKÜ’LÜ ÖĞRENCİLER KADIN HAKLARINI TARTIŞTI

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Kadına şiddet sadece ülkemizde değil, tüm dünyada artmaktadır. Bunun olası nedenleri ve çözüm yolları için çalışmalar yapılmaktadır. Son dönemde kadına şiddetin, tacizin ve tecavüzün gündemden inmemesiyle birlikte Bilim ve Felsefe Kulübü olarak “Kadın” konulu bir panel düzenledik. Müzik öğretmenimiz Burak Erman yönetimindeki okul orkestramızın da renk kattığı panelde; “Toplumda Cinsiyete Dayalı Eşitsizliğin Başlangıcı”, “Tarihsel Süreçte Kadının Konumu”, “Cinsiyet Rollerinde Kadın ve Feminizm”, “Kadının Bedeni Üzerindeki Hakimiyeti” ve “Türkiye’de Kadın Algısı” konuları işlendi. Öğrencilerimizin yoğun araştırmaları sonucu hazırlanan panel, kadını sadece bir cinsiyet değil önce insan olarak görme düşüncesi üzerinde şekillendi.  Kadının hak arayışının bir insanlık mücadelesi olduğu düşüncesiyle hazırladığımız panelde emeğİ geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz.