ANKÜ’de “Kasım Ayı Astronomi Günlüğü”

Bu içerik 30.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

11 Kasım 2016 tarihinde Astronomi Kulübü Öğrencileri ile saat 16:00 da “İnterstellar” isimli bilimkurgu filimi seyredilmiştir. Saat 18:00 de okulumuzun bahçesinde bulunan Kreiken Rasathanesinde bulunan Kude isimli teleskoptan Venüs, Mars gezegenleri ve uydumuz Ay gözlenmiştir. Teleskoptan bakıldığında sanki Ay’ın yüzeyinde yürüyormuş gibi hisseden öğrencilerimiz, Ay’ın yüzeyinde bulunan kraterleri gözleyip ayrıca teleskoptan Ay’ın fotoğraflarını çektiler.

14 Kasım 2016 Pazartesi akşam saatlerinde yaşanacak ‘Süper Ay’ durumu aynı zamanda Ay’ın Dünya çevresindeki elips şeklindeki yörüngesinde Dünya’ya en yakın olduğu sırada gerçekleşecektir. Bu 1948’den bu yana yaşanmış ve 2034’e kadar yaşanacak en yakın dolayısıyla en büyük  dolunay anlamına gelmektedir. Bu gökyüzü olayı okulumuzda sınav haftasına geldiği için bizler de önlemimizi alarak  Cuma günü etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Daha sonra Astronomi bölümünden Onur Yörükoğlu kulüp öğrencilerine “Gezegen Sistemleri” isimli sunumunu yaptı. Öğrencilerimiz merak ettikleri sorulara cevap buldular.

Son olarak da kulüp öğrencilerimiz çıplak gözle gökyüzü gözlemi yaparak takım yıldızlarının ve yaz üçgenini oluşturan Denep, Vega,  Altair gibi yıldızların yerlerini bulmayı öğrendiler.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi