ANKÜ’DE CAMBRİDGE IGCSE – GLOBAL PERSPECTİVES SEMİNERLERİ

Bu içerik 28.06.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında, ANKÜ okullarında K12 düzeyinde 9. ve 10. sınıflarımızda Cambridge IGCSE Programı uygulanacaktır. İngilizce, Global Perspectives, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Bilişim, Türk Dili Edebiyatı disiplinlerinde geçerli olacak programın dili (Türk Dili Edebiyatı dersi dışında) İngilizcedir. Söz konusu eğitim ; eleştirel düşünme, problem çözme, dijital okur yazarlık, teknolojinin sağlıklı kullanımı, araştırma ve analiz becerisi, çevreye duyarlılık gibi 21. yy bireyi özelliklerini taşıyan öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. MEB müfredatına ek olarak, bu program dahilindeki öğrencilerimiz, uluslar arası sınavlar ve yurt dışı üniversitelerin kabul sınavlarına hazırlanacak şekilde eğitim göreceklerdir. Seçkin okullarda kullanılan bu programı en doğru ve etkin şekilde uygulayabilmek amacıyla, tüm yönetim ve öğretmenlerimiz hizmet – içi eğitim çerçevesinde; araştırma, online görüşmeler, atölye çalışmaları ve seminerler gerçekleştirmektedir. ANKÜ Özel Anadolu Lisesi Global Perspectives seminerlerini İngilizce Zümre Başkanı Hatice F. ÖZBASMACI sunmuş, ardından sınıflarda örnek etkinlik çalışmaları tüm zümrelerle birlikte gerçekleştirilmiştir.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi