ANKÜ’DE AŞIKLAR ŞÖLENİ

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu Lisesinde 26 Eylül Dil Bayramı çok güzel bir etkinlikle kutlandı. Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin düzenlediği etkinliğin bu seneki konusu ana dilimizi en temiz haliyle kullanan, Anadolu kültürünün bütün yaşamını, sazın buğulu sesiyle şiirin derin anlam dünyasında birleştiren aşıklarımızdı.

Sivas Yöresinin değerli ozanlarından “Aşık Kul Turabi” ile “Ozan Mehmet Gökçe” lise öğrencilerimize bir söyleşi havası içinde aşıklık kültürünü tanıttılar. Kendi eserlerini de seslendiren aşıklarımız, öğrencilerimizi Türk milletinin gerçek mayası olan halk kültürüne sahip çıkmaları konusunda bilgilendirdi.