ANKÜ, ULUSLARARASI BİRLİK VE BERABERLİK TEMALI MUNESCO’18 DE

Bu içerik 23.03.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Okulumuzun MUN kulübü öğrencilerinden on öğrencimiz 16-19 Mart 2018 tarihlerinde İDV Ankara Özel Bilkent Laboratuvar Okulları ve Uluslararası Okulu’nda gerçekleşen MUNESCO 18 Model Birleşmiş Milletler Konferansında okulumuzu başarıyla temsil etmişlerdir. Konuşma dili tamamen İngilizce olan konferansta genel ve özel komitelerde katılımcılar ‘Uluslararası Birlik ve Beraberlik’ temasını küresel bir sorun olarak ele alıp, ikna ve tartışma kabiliyetlerini kullanarak, çözüm yolları hakkında ortak bir karar almaya çalışmışlardır. Ayrıca kurulan temsili ‘Uluslararası Adalet Mahkemesi’nde’ Rusya ve Ukrayna arasında ırkçılığa bağlı insan hakları ihlalleri ve terör örgütlerine verilen destek davasında iki öğrencimiz, savcı olarak görev almış ve görevlerini başarıyla yerine getirmişlerdir. Ayrıca öğrencilerimizden Özge Özmısır ve Yekta Deniz Emre ‘Onur Ödülü’ alarak guru kaynağımız olmuşlardır. Katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi