ANKÜ, TARİHTE İZ SÜRÜYOR!

Bu içerik 05.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Okulumuzun 11TM sınıfı öğrencilerinin katılımıyla 31 Ekim Salı günü Mehmet Akif Ersoy ile Ulucanlar Cezaevi Müzesi ve Hamamönü’ne Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öncülüğünde bir gezi düzenlemiştir. Ülkemizin yakın tarihine ışık tutan yaşanılan acıları yerinde görmek ve şehrimizi daha yakından tanımak amacıyla düzenlenen geziden öğrencilerimiz oldukça etkilenerek dönmüşlerdir. Önce İstiklal Marşı’mızın Şairi Mehmet Akif’in Ankara’da bir süre konakladığı Taceddin Dergahı gezildi. Ardından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne geçildi. Birçok siyasetçinin, edebiyatçının geçmişine tanıklık eden Askeri Muhtıralar Dönemi Türkiye’sinin cezaevi şartları, hücreleri, idam sehpaları gibi dikkat çeken birçok durumun bulunduğu cezaevi gezisi öğrencilerimizde derin bir üzüntü oluşturmuştur. Ulucanlar Cezaevi gezisi, öğrencilerimizin demokrasi ve özgürlük kavramlarına daha farklı bakmalarını sağlamıştır.

Daha sonra otantik çalışmaların sergilendiği Ulucanlar eski el sanatları sokağında gezi turu yapılarak tarihteki iz süren gezimiz tamamlanmıştır.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi