ANKÜ ORTA AVRUPA VE BALKANLAR’DA

Bu içerik 10.05.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

18 Nisan 2018 Çarşamba günü Atamızın ebedi huzurundan, Ankara’dan, “Orta Avrupa ve Balkan” gezisi kapsamında yola çıkan Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları Özel Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri; ata yadigarı topraklarımızı, soydaşlarımızı ve Türk kültürünün Balkanlardaki  ve Orta Avrupa’daki izlerini yerinde incelemek, görmek amacıyla Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Makedonya ve Yunanistan’a  bir gezi düzenlemiştir. Belgrad, Viyana, Budapeşte, Üsküp ve Selanik şehirlerini gezme fırsatı bulan öğrencilerimiz derslerinde öğrendikleri birçok tarihi olayın yaşandığı memleketleri görüp inceleme fırsatı bulmuştur.

Türk Gençliği,   “Mustafa Kemal” in doğduğu topraklardaydı. Osmanlı Devleti’nin Viyana kapılarına kadar ulaştığı,  kültür ve medeniyetinin yayıldığı birçok bölgeyi görme fırsatı elde etti.  Selanik şehrinde, Atamızın her yerde yüzünü görür gibi sesini duyar gibi olduk. Çorak toprakların suya kavuşması neyse gençlerimizin de Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kişiliğinin şekillendiği o topraklarla kavuşması aynı şeydi. Muazzam bir huzur, duygu seli, önlenemeyen hasret gözyaşları içinde kalan öğrencilerimiz tarifsiz mutluluk içinde  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerini Atamızın dünyaya gözlerini açtığı evinin önünde gururla gerçekleştirdi ve coşkuyla İstiklal Marşımızı okuyarak Atamıza minnet ve şükranlarımız iletti. Sosyal Bilimler Zümresinin göstermiş olduğu örnek çalışmasından dolayı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi