ANKÜ OKUL ÖNCESİ SINIFLARI CERMODERN’DE

Bu içerik 29.11.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Anaokulu bölümüne eklenmiştir.

Ankü Okul Öncesi Eğitim Sınıflarımız 31 Ekim 2108 tarihinde CerModern’de iki temanın bir araya getirilmesi ile oluşmuş “Düşler, Oyunlar ve Okumalar” sergisine katıldılar.

Öğrencilerimiz sergide Antik Çağdan günümüze kendi içinde mit barındıran objeleri, ritüel nitelik taşıyan ve minyatür yaşamı temsil eden oyuncakların temanın bir parçası olduğunu gördüler.

Bu tema kapsamında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı Koleksiyonunda yer alan geleneksel nitelikli yerli ve yabancı oyuncaklar ile Türk oyuncak sanayisinin belli başlı firmalarına ait oyuncaklardan bir seçki sergide yer almıştır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve Türk Dil Kurumunun iş birliğiyle düzenlenen sergiye Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı koleksiyonlarıyla, Millî Kütüphane ve Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı da arşivlerindeki eser ve belgelerle önemli katkı sağlamışlardır.