“ANKÜ ÖĞRENCİLERİNİN ÇANAKKALE’DE CUMHURİYET COŞKUSU”

Bu içerik 31.10.2022 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Okuduk, merak ettik, yerinde gözlemledik, Çanakkale ruhunu hep birlikte yaşadık. Lise Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin okuttuğu Buket UZUNER’in “GELİBOLU” romanından etkilenen 10.sınıf öğrencilerimiz bugün Çanakkale’deydi.

Çanakkale’de Türk milletine biçilmek istenilen esaret zihniyetine karşı ecdadımızın ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün gösterdiği destansı mücadeleyi bugün yerinde dinledik. Cumhuriyet’e giden yolun Çanakkale’de başladığını, bir milletin yediden yetmişe var olma mücadelesine girdiği, yüz binlerce Kahraman Mehmetçik’in yattığı Gelibolu sırtlarında ANKÜ Özel Anadolu –Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri aziz şehitlerimizin huzurunda Cumhuriyet’e ve onların emanetlerine bağlılıklarını bildirdi.