ANKÜ, EDEBİYATÇILARIN İZİNDE İSTANBUL’DA!

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

24-25-26 Mart tarihlerinde ANKÜ Özel Anadolu Lisesi öğrencileri, Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öncülüğünde İstanbul Gezisi yapmıştır. Öğrencilerimiz bu gezide İstanbul’un edebi-kültürel değerlerini tanıma fırsatı bulmuştur. ANKÜ Öğrencileri; Piyer Loti Tepesi, Sahaflar Çarşısı ve İbrahim Müteferrika, Çemberlitaş, II.Mahmut Türbesi, Tanzimat edebiyatı sanatçılarının kabri, Sultanahmet Meydanı, Gülhane Parkı, İstiklal Caddesi, Galatasaray Lisesi, Galata Mevlevi Hanesi ve Galata Kulesi, Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi, Aşiyan Tevfik Fikret Müzesi gibi kültür-edebiyat ziyaretlerini yaptıktan sonra İstanbul Boğazı’nın eşsiz yalılarını, saraylarını, konaklarını, mis gibi deniz havasında martıların eşliğinde Boğaz turu atarak görme fırsatı yakalamıştır.

Geziye katılan tüm öğrencilerimize ve bu güzel etkinliği düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı zümremize çok teşekkür ederiz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi