ANKÜ DESTİNATİON IMAGİNATİON ETKİNLİĞİNDE FARK YARATTI

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz öğrencilerinden Defne YOSUNKAYA (9-D), Özge BALCIOĞLU (10A) ve Çise TAŞ (10A), 10-12 Mart 2017 tarihleri arasında İngilizce Öğretmenimiz Dilara ÖZEN’in liderliğinde dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination’ın (DI), DI Türkiye Etkinliğine katılmışlardır. Türkiye’den farklı şehirlerden 322 takımın katıldığı DI Türkiye, bu sene yaklaşık 3000 kişinin katılımı ile yürütülmüştür. Teknik, Bilimsel, Güzel Sanatlar, Doğaçlama, Yapısal, ve Sosyal Sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoriden Doğaçlama’yı seçen ve düzenli çalışmalar yapan grubumuz performanslarını ve sonraki görevleri olan anlık çözüm bulma çalışmalarını başarıyla yerine getirmiştir. Hayal Gücü Derneği yetkilileri, organizasyonun en büyük amacının, çocukların gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayacak ve hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri geliştirmek olduğunu belirtirler. Öğrencilerimiz de bu süreç boyunca, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı bulmuşlardır. Grubumuz Ankara birincisi genel sıralamada da 17. olmuştur. Bu başarıdan dolayı öğrencilerimize okulumuzda pasta kesildi, kutlama yapıldı. Öğrencilerimizin gelişiminde ve kendini ifade edebilmesinde büyük öneme sahip bu programı hazırlayan İngilizce Koordinatörlüğümüze, öğretmen, öğrenci ve velilerimizi kutluyoruz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi