ANKÜ, Ay’a İnsanlı İnişin 50. Yılını Kutluyor

Bu içerik 07.10.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Bundan tam 50 yıl önce 20 Temmuz 1969’da Apollo 11 misyonunda görevli astronotlar Neil Armstrong ve BuzzAldrin Ay’a ayak basmış, Armstrong “İnsan için küçük, insanlık için büyük bir adım” sözleriyle tarihe geçmiştir.
2019 yılı yani Ay’a insanlı inişin 50. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Uluslararası Astronomi Birliği tarafından Dünya çapında düzenlenen etkinliklere ülkemizde katılmaktadır. 2 Ekim Çarşamba 10:00-12:00 saatleri arasında Bilime yolculuk sitesinin düzenlediği e-konferans ile “Uydumuz ay ve geçmişten geleceğe ay görevleri ” konusu ile ilgili bilgi aktarımı sağlanmıştır.

Astrofizikçi Dr. Selçuk Topal tarafından verilen Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteklediği ve 87 okulun katıldığı e-konferansa ANKÜ lise, 9. Sınıf öğrencileri ile katılmıştır.