ANKÜ ANKARA ÜNİVERSİTESİ HIZLANDIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ MERKEZİNDE

Bu içerik 05.02.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi FKB Zümresi tarafından Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Merkezine gezi düzenlendi. Geziye 11. Sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri öğretmenlerinin rehberliğinde Ankara Üniversitesi Koordinatörlüğünde yürütülen Türk Hızlandırıcı Merkezi projesi hakkında yerinde bilgi alıp, tesisi gezme olanağı bulmuştur. Proje Türkiye’de ilk olmakla beraber tamamlandığında başta sağlık olmak üzere sanayii ve endüstri alanlarında da birçok alanda fayda sağlaması öngörülüyor. Fizik Yüksek Mühendisi Çağlar KAYA tarafından hazırlanan sunuda öğrencilerimiz ‘Parçacık Hızlandırıcılar ve Önemi’ hakkında bilgi sahibi oldular. Ardından tüm tesisi gezip hazırladıkları soruları bilim insanlarımıza sorma olanağı buldular. Ankara Üniversitesi Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü Merkezine ve Enstitü Müdürü Sn. Yrd. Doç. Dr. Avni AKSOY’a çok teşekkür ederiz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi