ANKÜ ANKARA FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Yaşasın Frankofoni 2016

Ankü Geliştirme Vakfı Özel Okulları Ortaokul ve Anadolu Lise Fransızca dersi öğrencileri, Fransızca öğretmenimiz Emel TENGİLİMOĞLU rehberliğinde, Ankara Fransız Kültür Merkezi’nde 2016 yılı Frankofoni etkinliklerine katıldı. Öğrencilerimiz 2016 yılının 10 Frankofon sözcüğüyle yapılan etkinliği başarı ile tamamladılar. Bu etkinlikte öğrencilerimiz Fransa Büyükelçiliği Eğitim İş birliği Ataşesi Sayın Jean-Michel BERTHE ile tanışma imkânı buldular ve Sayın BERTHE’ye kendilerini Fransızca olarak tanıtma ve soru sorma fırsatını yakaladılar. Gezimizin devamında öğrencilerimiz Medyatek’i ve Öğrenci Kütüphanesini gezdiler, Fransızca yayınları incelediler. Fransa’ya özgü yemekler tattılar. Öğrencilerimiz gezimizi küçük bir kahve ve tatlı molası ile keyifle tamamladılar. ANKÜ ÖZEL OKULLARI

C ‘est repartiiiii pour la FRANCOPHONIE 2016

Mes élèves ont participé aux activités de la Francophonie 2016 à l’Institut Français d’Ankara. Nos élèves était en première de rancontrer les 10 mots de la Francophonie 2016 et ils ont bien complété les activités. Par la suite, les élèves de Collège Ankü ont fait la connaissance avec l’Attaché de coopération éducative de l’Ambassade de Française, Monsieur Jean-Michel Berthe. Nos élèves ont eu l’occasion de poser de questions et de se présenter eux-mêmes en français. Ensuite; nos élèves ont fait le tour de la Médiathèque et la Bibliothèque des apprenants et ils ont examiné les publications françaises.Ils ont gouté la cuisine Française. À la fin de notre visite, nos élèves ont pris une petite pause pour un café et un dessert.