ANKÜ ALİ NESİN MATEMATİK KÖYÜ’nde

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

İzmir’in Selçuk İlçesine bağlı Şirince Köyü’ne bir kilometre mesafede Kayser Dağı’nın yamaçlarındaki 22 dönüm arazi üzerine, Sevan Nişanyan’ın mimarlığını yaptığı, doğayla iç içe olan Ali NESİN Matematik Köyü, öğrencilere çağdaş insanın mutlak gereksinimlerinden olan matematiksel düşünebilme, soyutlama, çıkarım yapma, sonuçları öngörme, modelleme, planlama gibi becerileri kazandırıyor. Bir öğrenci için her ders, evrenin içinde sakladığı sırlara giden farklı birer yoldur. İnsanoğlu sadece merak eder ve yolda ilerlemeye çalışır. Bu yolculuğun sonuna ulaşamasa bile yolda kendisinin tahmin edemeyeceği gerçekleri öğrenir. Bu hayat dersi öğrencilerimizin Ali NESİN’den öğrendiklerinin sadece küçük bir kısmı… Ali NESİN köyde yaşama başlanılan ilk günkü derste şu sözleri söylemişti: “Problemlerin sonu yoktur. Birisi çözüldüğünde karşınıza bir başkası çıkar. Tahmin edilebileceği gibi ilk başlarda çok zorlandılar. Ancak matematiğin, sadece okul sıraları arkasında uygulayabilecekleri formüller dışında, hayatlarının her köşesinde kullanabilecekleri, eğlenceli bir araca dönüşebildiğini anlamaları uzun sürmedi. Bu üç günün sonunda öğrencilerimiz, yaşadıkları bu yoğun gezinin yorgunluğuna rağmen Köyde daha fazla zaman geçirmek istediklerini söylediler. Ayrıca öğrencilerimiz Aydın Tales Matematik Müzesin de derslerde öğrenmiş oldukları konuların materyallerini kullanma fırsatı buldular. Akşamları ise Astronomi ile İlgili Etkinlikler ve Filim gösterimi yapıldı. Kültürel anlamda Efes, Meryem Ana ve İzmir Cumhuriyet Meydanı ve Kordon’u gezme fırsatı buldular.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi