ANKÜ “Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi”nde

Bu içerik 17.11.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuzun 5.sınıf öğrencileri 13.11.2018 tarihinde Ali Kuşçu Gökbilim Merkezini ziyaret etti. Fen bilimleri dersi öğretim programında bulunan “Güneş, Dünya ve Ay” ünitesinin uygulamalı olarak pekiştirilmesi amacıyla merkez büyük bir ilgiyle gezildi. Öğrencilerimize eğitmenler tarafından uzay, gezegenler, göktaşları ve Güneş sistemi hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Planetaryum kule içerisinde dev teleskoplardan alınmış görüntüler ve uzay ile ilgili film küresel bir perdede izlendi. Ayrıca öğrencilerimiz STEM uygulamalarıyla özgün tasarımlar yarattılar. Öğrencilerimiz, gezimiz sayesinde bilimi farklı bir bakış açısıyla değerlendirdiler ve eğlenirken öğrenmenin tadına vardılar.