5. Artankara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuar Gezisi

Bu içerik 20.03.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ Lise 10 E sınıfı 5. Artankara Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı’ndaydı. Fuarda Türkiye’nin çeşitli illerinden ve farklı ülkelerden gelen galeriler, müzeler, sanatla ilgili kurum ve kuruluşlar, sanatçıların; resim, heykel, seramik, özgün baskı, fotoğraf, enstelasyon ve kavramsal sanat eserleri yer aldı. Artankara’da öğrencilerimiz sanat ile iç içe bir gün yaşadılar. Değerli ressamlarla söyleşiler yapan öğrencilerimiz, sergi inceleme çalışması da yaptılar.
Öğrencilerimiz; sergi inceleme çalışmalarında beğendikleri bir çalışmanın eskiz çizimini yaptılar, çalışmanın teknik özelliklerini incelediler, kendi düşünceleriyle yeniden yorumladılar ve çalışmanın sanatçısı ile çalışmaların özellikleri, güncel sanat olayları, sanat hakkında paylaşımlarda bulundular.