13. Bilim Şenliği

Bu içerik 21.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

13. Bilim Şenliği 17.04.2015 Cuma günü Lise konferans salonunda Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Maksut Coşkun ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ali Sınağ ve Dr. Fadime Kıran’ın katılımıyla yapıldı. “2015 Işık Yılı” temasıyla yapılan bilim şenliğinde 71 adet proje sergilendi.

Açılış “Işık ve Hayatımızdaki Yeri” konulu açılış konuşmasından sonra tanıtım videosu ve dans gösteri yapıldı. Okulumuz 11D sınıfı öğrencilerinden Zeynep Deniz Gülden’in “Işık Kirliliği” sunumundan sonra şenlik alanı izleyici ve jürilerin ziyaretine açıldı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda:

Fizik Projelerinde;

Birinci: ”Otopark Sistemi” isimli proje ile Damla Ersan

İkinci: “Elektrikli Araba” isimli proje ile Umut Yazal ve Buğra Balı

Üçüncü: “Hidrolik Robot” isimli proje ile Boran Alagöz

Kimya Projelerinde;

Birinci: “Beton Harcına Reçine Katarak Dayanıklılık Arttırma” isimli proje ile Gözen Şeftalici ve Öykü Yüzbaşıoğlu

İkinci: ”Yağmur Suyunu Kullanım Suyu Haline Getirme” isimli proje ile Asya Erdoğdu

Üçüncü: “Yanardağ Patlamadan Haber Veren Sistem” isimli proje ile Fahir Arda Özipek ve Ertuğrul Burak Aslan

Biyoloji Projelerinde;

Birinci: “Atık Yağlardan Biyodizel Yapımı” isimli proje ile Eylül Yakar ve Ece Demirel

İkinci: “Doğal Malzemeler ile Ağız Suyu Yapımı” isimli proje ile Hüseyin Utku Ergül