Okulumuz öğrencileri; 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde;

Bu içerik 23.11.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Anaokulu bölümüne eklenmiştir.

Çocuk haklarının,  hem kanunen, hem de ahlaki olarak dünya üzerindeki bütün çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, barınma, yaşama, fiziksel ve psikolojik sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlayan ve kullanılan evrensel bir kavram olduğu,

Çocuk haklarına dair resmileşen ve kabul edilen ilk medeni bildirgenin 1924 tarihinde kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi olduğu,

Çocuk Hakları Bildirgesi’nin, 20 Kasım 1959 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından “Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirgesi” olarak güncellendiğini belirterek, şiirler okunmuş ve bugüne dikkat çekmek için hazırladıkları pankartlarla, trampet takımının çaldığı müzik eşliğinde sınıfları gezmişlerdir.

Ayrıca, günün anlam ve önemine daha çok vurgu yapmak amacıyla Unicef’in hazırlamış olduğu Dünya Çocuk Hakları ile ilgili video bütün sınıflarda izletilmiştir.