MAMAK KATI ATIK ENTEGRE TESİSİ GEZİSİ

Bu içerik 06.12.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

04.12.2019 Çarşamba günü IGCSE Biology öğrencileri öğretmenleri Yasemin İmirzi ile Mamak Katı Atık Entegre ve Enerji Üretim tesisi gezisine katılmışlardır. Öğrencilerimiz IGCSE Biology dersi kapsamında ‘How must be a well-constructed landfill site?’ ve ‘waste disposal’ konuları ile ilgili öğrendikleri bilgilerin işlem sürecinde de aynı prosedürlere uygun olarak gerçekleştiğini yerinde gözlemleme imkanı bulmuşlardır. Gezi sırasında Çevre Mühendisleri tarafından hazırlanan detaylı sunumlar ile geri dönüşüm ve atık ayrıştırmanın çevre sağlığı ve ülke ekonomisi için önemi vurgulanmıştır. Tesiste çöplerin ayrıştırılıp işlenmesi ile ısı ve elektirik enerjisinin üretiliyor olması ve bu enerji kaynaklarının tesis dışında kullanılabiliyor olması öğrencilerimiz tarafından oldukça dikkat çekici bulunmuştur. Ayrıca bu enerji kaynakları kullanılarak tesis içindeki seralarda yetiştirilen domatesler öğrencilerimize ikram edilmiştir.