GERİ DÖNÜŞÜM

Bu içerik 26.12.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ Özel Anadolu ve Fen Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kulübü öğretmen ve öğrencileri 7.kıta olarak tanımlanan plastik atıklara dikkat çekmek ve plastik kullanımını azaltmak için okul idaresinin de desteğini alarak bazı çalışmalar yapmışlardır.

1- Okul yemekhanesinde kullanılan plastik su şişelerinin yerine sürahi ve cam bardak uygulamasına geçilmesi

2- Okulun muhtelif noktalarına su sebillerinin konularak termos ve cam şişe kullanımının desteklenmesi.

3- Yemekhanede plastik poşet ekmek yerine dilim ekmek uygulaması.

4- Kullanılan plastiklerin okul bahçesinde toplanarak belediye işbirliği ile geri dönüşüme kazandırılması.

Ayrıca Görsel Sanatlar öğretmenimiz İlknur ŞEN ve öğrencileri toplanan atık plastiklerden dresuar yaparak öğrencilerin farkındalıklarını arttırmışlardır.