DİLİNE TÜRKÇENE SAHİP ÇIK!

Bu içerik 30.11.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Son dönemde ülkemizin Ulusal birliği hem içten hem de dıştan birçok saldırı ile karşı karşı kalmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti; diliyle, toprağıyla, ulusuyla bir bütündür. Bir milleti ulusal değerlerden uzaklaştırmanın en kolay yolu da önce ana dilini bozmaktan geçmektedir. Bizi biz yapan en büyük değerlerin başında Türkçemizden başka ne var? Zaman, ana dilimize sahip çıkma zamanıdır! Bütün duygularımızla: “ TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM! “

26 Eylül Türk Dil Bayramı, ANKÜ Özel Anadolu Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin hazırladığı etkinlikle 28 Eylül Çarşamba günü kutlandı. Konuşma, şiir ve sunularla Türk Dilinin tarihi süreci ve bugünkü durumu hakkında bilgi verildi. Ankara Üniversitesinin emekli öğretim üyelerinden Yazar Sayın Dr. Kemal ATEŞ, Dil Bayramı’nda okulumuz onur konuğu oldu. Öğrencilerimizle Türkçenin bilinmeyen, saklı kalan yönleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. Davetimizi kırmayarak Dil Bayramı’nda okulumuzu onurlandıran, öğrencilerimize kitaplarını da imzalayan Sayın Dr. Kemal Ateş’e ANKÜ Özel Okulları adına çok teşekkür ederiz.