“DİKKAT DAĞINIKLIĞI OLAN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMİ “ KONULU ÖĞRETMEN SEMİNERİ

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

29 Mart 2017 Çarşamba günü, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr. Cevriye ERGÜL okulumuz öğretmenlerine “Dikkat Dağınıklığı Olan Öğrenciler ve Eğitimi” konusunda eğitim vermiştir.

Doç. Dr. Cevriye ERGÜL eğitimde dikkat dağınıklığı olan öğrencilerin özellikleri, sınıfta kendilerini nasıl ifade ettikleri, eğitimde zorlandıkları durumlar ve öğretmende olması gereken özellikler hakkında bilgilendirme yapmıştır. Öğrenmede sorun yaşamayan öğrencilere öğretmenlik yapmanın kolay olduğunu, diğer grubu eğitim ortamına çekebilmenin ise öğretmenlik becerisi gerektirdiğini vurgularken, öğrenemeyen öğrencinin davranışının tembellik olarak tanımlamamasına dikkat edilmesinin önemini hatırlatmıştır. Öğrencilere öğüt vermek yerine teşvik etmenin, derste başarısız olacağı durumları fark edip cevaplayabileceği sorular sormanın, derste dikkatini toplamasını kolaylaştırıcı ”Dikkatim Nerde?” çalışması yapılmasının, ödev verirken farklı şekillerde ödev hazırlatmanın ve nasıl yapacağına dair seçimi ona bırakmanın yararlı olacağını, dikkat dağınıklığı olan öğrencilerle öğretmenler arsında özel iletişim dilinin ve simgelerinin olmasının önemini belirtmiştir. Doç Dr. Cevriye ERGÜL’e çok teşekkür ederiz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi