“Bakteriler Her Yerde” Projesi

Bu içerik 16.05.2019 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Okulları Anadolu-Fen Lisesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Doğada Bilim’ temalı 17. Bilim Şenliğinde, 9. sınıf Fen Lisesi öğrencimiz Efe ARMAN ve Azra Simay YILDIZ, okulumuzun sterilliğini araştırmak için “Bakteriler Her Yerde” projesini hazırlamışlardır. Okulumuzun her köşesinden aldığı örnekleri laboratuvar ortamında incelemiş ve bu bölgelerde patojen (zararlı) bakterilerin bulunup bulunmadığını araştırmışlardır. Projenin konusu ve sunumu katılımcılar tarafından oldukça ilgi görmüştür. Yapılan çalışmalar sonucu okulumuzun ortak kullanılan tüm alanlarının patojen (zararlı) bakterilerden uzak, temiz bölgeler olduğu sonucuna ulaşılmıştır.