ANKÜ ÖĞRENCİLERİ ‘BİLİMİN EV HALİ’ ŞENLİĞİNDE

Bu içerik 01.03.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ), Avrupa’da 250’den fazla şehirle eş zamanlı olarak onlarca bilimsel deneyin sergilendiği “Bilimin Ev Hali” temalı şenlik 29.09.2017 tarihinde gerçekleşti.

“Bilimin günlük hayatın bir parçası olduğu” mesajını vermenin en verimli yolunun ev olduğu düşüncesiyle kurgulanan “Bilimin Ev Hali” temalı şenliğe 5.sınıf öğrencilerimiz ile katıldık. Öğrencilerimiz, Avrupa Bilim ve Eğlence Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte stantlarda bilimin eğlenceli yüzünü gördüler. Böceklerden robotlara, doğal enerjiden kimyasal deneylere kadar çok geniş bir yelpazede etkinliklerin bulunduğu sergide öğrencilerimiz hoş vakit geçirdiler. Ayrıca öğrencilerimiz deneyleri  ve etkinlikleri yaparak yaşayarak öğrenmenin tadını çıkararak okula döndüler.