ANKÜ BEYPAZARI’NDA

Bu içerik 01.12.2017 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

11 Kasım 2016 tarihinde 11. sınıf Dil ve Anlatım dersinde görülen gezi yazısı konusuyla ilgili somut bilgi kazandırmak amacıyla 11 D sınıfı öğrencilerimizle keyifli bir Beypazarı gezisi gerçekleştirdik. Hitit, Frig, Galat, Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu ve Osmanlıların egemen olduğu , Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de uzun uzun anlattığı tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken Beypazarı’nda tarihi konakları, Türk geleneklerini yakından görme fırsatı veren Yaşayan Müze’yi, İnözü Vadisi’ni ve oradaki mağaraları, 800 yıllık tarihi çınar ağacını, Beypazarı Soda Fabrikası’nı gezdik,gördük.

Etkinliği düzenleyen Türk Dili ve Edebiyatı zümresi ile geziyi büyük bir dikkat ve keyifle sürdüren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi