Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Gezisi

Bu içerik 17.11.2018 tarihinde Etkinlikler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

Okulumuz 4.sınıf öğrencileri T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’ndaki (AFAD) tiyatro sahnesinde oynanan; afet türleri, afet ve acil durumlarda alınması gereken önlemler ve bir deprem anında nasıl davranılması gerektiğinin anlatıldığı “KAFADARLAR” adlı tiyatro oyununu izleyerek temel afet bilinci kazanmışlardır.

Tiyatro izlendikten sonra öğrencilerimiz Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi’ni ziyaret ederek, Türkiye ve yakın civarındaki deprem istasyonlarından gelen verilerin nasıl değerlendirildiği hakkında bilgi edinmişlerdir. Ayrıca Türkiye Deprem Tehlike Haritası’nı inceleyerek merak ettikleri konularda sordukları  sorulara uzmanlar tarafından  cevap verilmiştir. Ardından öğrencilerimiz Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezini ziyaret etmiş ve Türkiye’deki afet yönetimi sistemini yerinde inceleme fırsatı bulmuşlardır.