eTwinning

M.I.R.O: My Incredible Rainbow of Learning

İngilizce öğretmenlerimizin rehberliğinde anaokulu öğrencilerimizin sanat yoluyla kendilerini  ifade etme, İngilizce dil becerileri ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlayan “M.I.R.O” projemiz Eylül ayı itibarıyla başlamıştır.

M.I.R.O: My Incredible Rainbow Of learning projesi, ünlü Katalan ressam Joan Miró’nun eserlerinden ilham alınarak, İspanya, Bulgaristan, Yunanistan, Letonya, Romanya, Hırvatistan ve Litvanya  olmak üzere yedi farklı Avrupa ülkesi ile işbirliği yapılarak yürütülmektedir.

Bu projede öğrencilerimiz bireysel ve grup etkinlikleri ile hem yaratıcılıklarını hem de problem çözme becerilerini geliştirmektedirler. Okul öncesi öğretim programımızdaki sözlü, yazılı ve dijital dil becerileri, matematik, bilişim teknolojileri ve STEAM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) gibi çeşitli disiplinlerle bütünleşik etkinliklerin sürdürüldüğü projemizde öğrencilerimizin diğer kültürlere olan farkındalıklarının arttırılası hedeflenmiştir.

Kindergarten Play Designers

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları Anaokulu Öğrencileri eTwinning Projesi ile Oyunlar Tasarladı!

Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları Anaokulu 5 yaş öğrencileri, İspanya, Romanya, Yunanistan, Letonya, Litvanya ve Bulgaristan’dan ortak okullar ile yürüttükleri “Kindergarten Play Designers” adlı e-Twinning projesini başarıyla tamamladı. Öğrencilerin bilişsel, sosyal ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamayı ve onlara kültürel farkındalık kazandırmayı amaçlayan proje aynı zamanda öğrencilerin grup çalışması, problem çözme ve sosyal yönlerini geliştirmelerine de katkı sağladı ve Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirildi.