TBMM Bahçesinde Ekolojik Tur Etkinliği

Bu içerik 24.05.2019 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

ANKÜ Ortaokulu 5. Sınıf öğrencilerimizle, EKO-Okullar projesi kapsamında “Ekolojik Tur Etkinliği” gerçekleştirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi parkındaki biyolojik çeşitlilik (100’den fazla ağaç, ağaççık ve çalı grubu) drama ve eğitici oyunlarla tanıtıldı. Doğa, çevre ve biyolojik çeşitlilik konularında eğitim alan öğrencilerimiz keyifli anlar yaşadı. Eğitim kapsamında; meclis bahçesindeki ağaçlar, ağaççık ve çalı türlerinin anavatanları, tohumları, yetiştirme koşulları, insan yaşamındaki etkileri, mitolojik öyküleri, Anadolu Kültüründeki yeri konularına yer verildi. Öğrencilerimiz doğada topladıkları yaprak, kozalak, kuru dal, tohum vb. malzemelerle kendi tasarımlarını yaptılar.

Öğrencilerimize bu bilinçle doğanın yok olmaması için dikkatli ve duyarlı olmamız gerektiği hatırlatıldı.