Olağanüstü Renkleri İle Zengin Hint Sanatı

Bu içerik 23.04.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve İlkokul bölümüne eklenmiştir.

2017-2018 eğitim döneminde, 3. Sınıf öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersinde Hint sanatının renklerini ve biçimlerini farklı teknik, malzeme ve etkinlikler aracılığı ile uyguladılar. Bu etkinlikler arasında çeşitli tekniklerle yapılan Mandala çalışmalarında, Madala’nın amacı ve anlamı üzerinde duruldu. Dünya sanatları içerisinde, renk zenginliği ve biçim yoğunluğu ile dikkat çeken Hint sanatı’nın felsefesi, gerek yüzey çalışmalarında gerekse üç boyutlu çalışmalarda Hint müzikleri eşliğinde işlendi.
Diğer taraftan geleneksel sanatla modern sanatın harmanlanmasına örnek oluşturacak bir karma çalışma üzerinde yoğunlaşan öğrencilerimiz, ebru çalışmaları ile Jackson Pollock tarzındaki çalışmalarından bir kolaj oluşturdular.
3. sınıf öğrencilerimizin özgür bir ortamda hazırladıkları özgün çalışmaları izlemeye bütün velilerimizi bekliyoruz.