Öğrencimiz Umut ALTUN ABD PURDUE Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği’nde

Bu içerik 06.06.2018 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Lise bölümüne eklenmiştir.

Umut ALTUN’un kendi sözleri ile kayıt süreci” İlkokul birinci sınıftan beri hedefim uçak mühendisi olup, geleceğin hava taşıtlarını tasarlamak. Üniversite hayatına hazırlandığım son iki sene Türkiye’deki sınava hazırlanmanın yanı sıra, özellikle ABD’deki üniversitelerin öğrenci kabulü için gerekli gördüğü sınavlara girerek uzay ve havacılık eğitiminde dünya sıralamasında ilk 20’de yer alan 11 üniversiteye de başvurdum. Bunların 8’inden kabul aldım. Bu üniversitelerden 3’ü kısmı burs da verdi. Kabul aldığım 8 havacılık ve uzay mühendisliği fakültesi içinde dünyada havacılık ve uzay mühendisliği alanında ilk 5’te anılan Purdue Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümüne (Purdue University College of Engineering Aeronautical and Astronautical Engineering)kayıt yaptırdım. Bu bölümden şu ana kadar 23 astronot mezun olmuş. Bu astronotlardan biri ise adını tüm dünyanın bildiği, ayda ilk yürüyen kişi olan Neil Amstrong. Purdue Üniversitesi aynı zamanda uçak motoru üreten en önemli iki şirket olan General Electric ve Rolls-Royce’un araştırma laboratuvarlarına da ev sahipliği yapıyor. Böylesi bir ortamda eğitim alacak olmak beni çok heyecanlandırıyor. Dört yıl sonra kendimi geleceğin hava taşıtlarını yapan biri olarak görüyor, böylece ailemi, okulumu ve ülkemi gururlandıracağıma inanıyorum.”

Sevgili öğrencimiz Umut ALTUN’u kutluyor ABD PURDUE Üniversitesi’nde başarılı bir eğitim hayatı diliyoruz.

ANKÜ Özel Anadolu Lisesi