İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı

Bu içerik 12.03.2020 tarihinde Haberler olarak yayınlanmış ve Ortaokul bölümüne eklenmiştir.

12 Mart, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın TBMM tarafından kabulünün 99. yıl dönümüdür. İstiklal Marşı, parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır.

12 Mart İstiklal Marşı’nın 99. kabul yıl dönümü ile İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY’u anmak için ANKÜ Ortaokulunda tören düzenlendi. Tören, öğrencilerimizin gözünden Mehmet Akif ERSOY’un İstiklal Marşı’nı yazdığı süreci anlatan “İstiklal Marşı Oratoryosu” ile başladı. Ardından okul koromuzun seslendirdiği marşlar ile öğrencilerimize duygu dolu dakikalar yaşatıldı. Programımızın sonunda, okulumuzda geleneksel hale gelen “İstiklal Marşı Okuma Yarışması”nda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.